SOHBET - CHAT

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

30 Ocak 2008 Çarşamba

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 12

En sevdiğim salatalardan biri. Patatesin her türü hoşuma gider. Kızartması,salatası,yemeği,kumpir vs..Muhteşem bir besin girdiği her yemeğe tad katıyor.Tarif dünyası arkadaşımın etkinlik davetini alınca ne zamandır yapmadığım patates salatasını hemen yapayım dedim.
Hemen yaptım salatayı.Ben zaten salata hastasıyım. Ömrü rejimle geçmiş bir insan salataları sevmezse zaten yaşayamaz. Rejimdeyken mayonezle olan salatalara yanlızca sarımsaklı yoğurt koyuyorum. Yağ koyulacak salataya ise ya hiç yağ koymuyorum, ya da çok az zeytinyağı koyuyorum. Aslında beslene bilsemde hep salata ile beslensem hiç kilo almazdım. Ama hep salatayla olmuyor. Hele blogçu arkadaşlarımın sitesindeki tarifleri dayanıpta denemesem. Tabi bazılarını deniyorum. Kardeşim diyor ki:" abla baktığın bu yemek ve pastaların hepsini yapsan bari". Ben onların hepsini yapıp denersem 200 kilo olurum diyorum.
Bu sırada patates salatam acılı ve bol limonlu olmuş. Tam benim istediğim gibi. Siz ölçüleri istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.




MALZEMELER:

4 büyük boy patates
1 bağ maydanoz
1 bağ yeşil soğan
1 tane limon
1/2 su bardağı zeytinyağı
tuz,karabiber
kırmızıbiber

YAPILIŞI:

Patatesler haşlanır. Kabukları soyulur. Küp küp doğranır. Üzerinedoğranmış soğan ve maydanoz konur. Ayrı bir kapta zeytinyağı,limon suyu, tuz,karabiber ve kırmızıbiber çırpılır. Patateslerin üzerine dökülür. iyice harmanlanır.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

aldım tarifini, eline sağlık allah razı olsun

made in funda dedi ki...

salatan süper canım.acaip iştah açıcı.ama tam salataya yorum yazıyodum ki o ne !!!aman allahım en ene enennnnn sevdiğim künefeyi yapmışsın.mersine gittiğimde hr akşam yerim.öyle çok severimki.ah şimdi uzanıpta alıversem.....nolurrrrrrrrrrr

SOFRAM dedi ki...

Canım ben de çok severim patates salatasını, çayla da çok güzel oluyor, seninki de çok güzel görünüyor, ellerine sağlık canım, sevgiyle öptüm...

Betül İnce dedi ki...

Fulya'cığım,

Kalp kalbe karşı diye buna denir, bilmezmiyim o diyetleri. Hem salatan hem de künefen çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.

Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

selam canım ellerin dert görmesin... keşke bir de başlık koysaydın, yarısı kalmış aklımla çözmeye uğraştım ne salatası diye:)) ben de bayılırım hafif acılı da süper olur valla olsa da yesek...sevgilerimle

Lezzet Gemisi dedi ki...

BEN DE AYNEN BÖYLE BOL ACILI VE BOL LİMONLU SEVERİM PATATES SALATASINI. ELLERİNE SAĞLIK CANIM... GECE GECE CANIMI ÇEKTİRDİN.. :)))))

. dedi ki...

Patates salatan müthis istah acici görünüyor bitanem,olsada yeseydim diyorum icimden.Bak su an senin kahvende hazir,iyiki kahve icmeye gelmissn:))
TADINI BERABER CIKARALIM DIMI YANI:)
Fulyacigim yaaa...ben seni anlamazmiyim...???
Coook uzun yillar cocuklarim kücükken bende calistim,hemde 3 vardiya.

Senin su an kizinla yasadigin sorunu bende yasadim.Canim bunlar pisikolojik oluyor,calisan anne ve babanin cocuklarinda,bir nevi cocukta bilinc alti yerlesmis,anne ve babayi kaybetme korkusu.
O zamanlar bize pisikiyatri doktorunun söyledigi buydu.Biz porofosyonel yardim almadan atlatamadik,Sanada bu yüzden tavsiye etmistim canimcim.

Aymen dedi ki...

Patates salatasına bayılırım ellerine sağlık