Bazen içimden yemek tarifi yazmak hiç gelmiyor. Hele de güzel bir hikaye bulursam onu size yazmadan edemiyorum. Ama yemek tarifi yazmadığım zamanda sizleri memnun edememişim gibi bir düşünce oluşuyor. Onun için çoğunlukla yemek yazmak istiyorum. Araya da hikayelerimi sıkıştırıyorum.
Yemeklerimi bazen evde bazen de işyerinde yapıyorum. İşyerinde yemek yaptığımda arkadaşlar bayılıyorlar. Çünkü ben yemek yapmazsam onlar pek yemek yapmıyorlar ve aç kalıyorlar.Bizde bir tabir vardır "tok evin aç kedileri " diye. Lahmacun ve kebap yemekten bıkmışlar. Bu biftek evde yaptığım bir yemek inşallah beğenirsiniz. Tarife gelince:
MALZEMELER:
1 kilo biftek
2 yemek kaşığı antep biber salça
5 diş sarımsak
1/2 su bardağı süt veya
3 kaşık yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
tuz,karabiber,kekik
YAPILIŞI:
Bir kapta biftekler ve salça, yağ, dövülmüş sarımsak, yoğurt veya süt, tuz, karabiber,kekik harmanlanır. Ağzı kapaklı bir kapta bir gece buzdolabında bekletilir.(biftek o zaman daha yumuşak olur). Ertesi gün ya teflon tavada, ya ızgarada yada kömür ateşinde pişirilir. Yanında sadeyağlı sade pilav (bizim yöreye özgü bir yağ.Tatlı ve yemeklere kullanılır.Çok güel bir tat ve koku verir.)ve turşu tavsiye ederim.
SOHBET - CHAT
http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">
http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">
http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">
21 Ocak 2008 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
10 yorum:
Canım günaydın, hafta sonu maaalesef çok yoğun geçti, hiç sayfalara girip bakamadım. Uğrayamadığım süre için de çok güzel tariflerin ve paylaşımların olmuş, hepsi de çok güzeller ellerine sağlık canım. İzmir köften, bifteğin, sıcacık çorban, hepsi de harika, yiyenlere afiyetler olsun, sevgilerimle güzel bir hafta diliyorum canım...
hımmm nefis görünüyo valla.insan ben biftek yapıyorum diye haber verir..bende hemen ışınlanırdım şile.ye.ah yaz gelsede mangal yapsak illede mangal yağda yada makinede olmuyor..mideme bişeyler olmaya başladı ben en iyisi ellerine sağlık diyimde çayımı içim bari:)
Sevgili Fulya,
Ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkür ederim. Eklemene sevindim, ben de seni ekledim.
Bu arada biftek sosun çok güzel, bir yere not ettim.
Sevgilerimle.
eline sağlık.nefis olmuş belli.
Merhaba fulyacigim:)))
Biftek nefisss...ye beni diye bagiriyor.
Nerdeeeeee...ben o biftegi yemeyi ne cok isterdim bilirmisin?Canim istahim kabardi tok olsam bile.Sana bravo diyorum,baska ne diyeyimkiiii!
Canim yorumun icin tesekkür ederim,cok sagol.
ellerine saglik canim ne kadar nefis gorunuyor
üf ne güzel bir görüntü bittim ellerine sağlık
Fulya'cim ellerine saglik nefis bir menü olmus canim sevgiler...
Fulya,çok nefis görünüyor bifteğin.
İçinde sarımsak olduğuna göre kesin çok lezzetli olmuştur.Ellerine sağlık canım..
Sevgilerle
FULYACIM GÜNAYDIN CANIM GÜNÜN NEŞE GÖNLÜN HUZUR DOLSUN..İKİ-ÜÇ GÜNE TAMAMEN GİDİYORUZ YALNIZ YENİ BİNANIN ADSL HATTI KADIRMIYOMUŞ YENİSİ YAPILACAKMIŞ ARA VEREBİLİRİM BELKİ..GÖRÜŞÜRÜZ CANIM UNUTMA BENİ EMİ..
Yorum Gönder