SOHBET - CHAT

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

5 Ocak 2008 Cumartesi

KIZARTMA


Bugün size tarif edeceğim yemek Gaziantep'te çok meşhur bir yemek. Neden "kızartma" deniyor derseniz aslı "et kızartması". Ama kısaca öyle deniyormuş. Babamın çok sevdiği anneminde çok sık yaptığı klasik bir yemektir bizim evde. Babamın haftada iki kere yapılsa yok demeyeceği bir yemektir. Ben çocukken bu yemeği içinde yalnızca patates kızartması ve nohut var diye yerdim. Haşlama eti pek sevmezdim.Halada çok sevdiğim söylenemez:)) Tam tersine eşimde çok sever hatta eşim kemikli salçasız et haşlamasını bile çok sever. Ama bu yemek bütün et haşlamalarının yanında damak zevkime daha yatkın. İnşallah sizde dener ve beğenirsiniz. Birde tarifi verirken bazı şeyleri sizin göz kararınıza bırakacağım. Çünkü babam herşeyi bol sever. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun.


MALZEMELER:

1/2 kilo karga başı (iri) doğramış kuzu eti

2 yemek kaşığı antep biber salçası

1 yemek kaşığı antep domates salçası

5 iri diş sarımsak

1 büyük soğan

3 iri boy patates

2 su bardağı haşlanmış nohut

isteğe göre kuzu kemiği

tuz,karabiber

kırmızı biber


YAPILIŞI:

İlk önce patatesler elma dilim kesilip kızartılır. Diğer bir tencerede iri doğranmış kuzu eti suyunu çekip pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra ince doğranmış soğan kavrulur. Salçalar kavrulduktan sonra kuzu kemikleri ve yemeğin suyu eklenir. Etler pişene kadar pişirilip ocaktan inmeye yakın nohut, dövülmüş sarımsak ,tuz,karabiber ve kızartılmış patatesler eklenip bir taşım daha kaynatılıp ocaktan indirilir.