SOHBET - CHAT

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

9 Ocak 2008 Çarşamba

FIRIN MAKARNA

Belki de ilk öğrendiğim yemeklerdendir. Bir margarin kitapçığında bulmuştum bu tarifi. Annem çalışıyordu. Bende liseye gidiyordum o sıralar. Akşam annemler eve geldiğinde sürpriz olmuştu anneme.Değişik bir yemek yapmıştım. Ama çok yağlı olmuştu. Annem dediki:"margarin katoloğundan aldığın için yağlı olmuş yağı daha az koy"dedi. Ondan sonra öğrenmeye başladım tarifleri kendime uyarlamayı. ondan sonra özellikle kardeşimle ikimizin favori yemeği oldu. Arkadaşlarım ve elemanlarımızda benden sıkça isterler. Bu sefer bir değişiklik yaptım. Güvecin yanına yaptım.
İnşallah beğenirsiniz.


MALZEMELER:
BEŞAMEL SOS İÇİN:
1 litre süt
2 kaşık un
2 kaşık sıvıyağ
1/2 su bardağı kaşar peyniri
tuz,karabiber
MAKARNASI İÇİN:
1 paket fırın makarna
tuz
su
ÜZERİ İÇİN:

1 su bardağı kaşar peyniri

YAPILIŞI:
Tencerede yağ ve un kavrulur. Üzerine yavaş yavaş süt eklenerek karıştırılır. Kaynayıp boza kıvamına gelene kadar pişirilir.
Ayrı bir tencerede su kaynatılıp içine makarnalar boşaltılır.Biraz diri pişirdiğimiz makarnaları soğuk suya tutulur. Sonra ılık olan sosun 2/3'ü makarnaya iyice karıştırılır. Yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Üzerine ayrılmış olan sos yayılır. En üstüne ise kaşar yayılır. Üzeri kızarınca fırından çıkarılır. Dilimlenerek servis yapılır.