SOHBET - CHAT

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

21 Ocak 2008 Pazartesi

KIRMIZI BİBER TURŞUSU

Bu turşuyu yaparken ölçü kullanmadım. Göz kararı koydum herşeyini.Benim içinde lezzeti tam yerinde. Bizim ailede herkes çok sever bu turşuyu. özellikle eşim. Ben yapmadığım zaman yada erken bittiği sene marketten alır gelir. Başka turşularıda hiç yemez. Yalnızca bunu yer. Özelliklede sabah kahvaltısında bayılır. Onun için bu sene bol miktarda yaptım ve bir kaç kerede yaptım. Yani 5 kilo bir hafta aldım. 4 kilo bir hafta aldım. Çok büyük kavanozlara yapmadım. Açılan kavanoz çabuk tükensin diye. Turşu bitmeden sizlerede tarifini vermek istedim.






MALZEMELER:


kırmızı bıber

sarımsak

yağ

turşuluk tuz

1 yumurta

su


YAPILIŞI:


Kırmızı biberleri ortadan ikiye yarıp tohumlarını temizledim. Fırın tepsisine yerleştirip biraz yumuşayıncaya kadar pişirdim. Kabuklarını çok kızartmadım. Çünkü ben turşuyu kabuklarını soymadan yapıyorum. Yakarsanız midenizi rahatsız edebilir. Kabuğunuda soyarsam turşu daha kendini bırakmış gibi duruyor. Biz yerken soyuyoruz. Neyse fırından çıkan biberler biraz soğuyunca kavanoza diziyorum.

Geceden ise turşuluk tuzu kavanozunuzun aldığı su oranından biraz daha az su ile ıslatıyorum. Arada bir karıştırıp tuzların erimesini sağlıyorum. Olup olmadığını anlamak için 1 yumurtayı tuzlu suyun içine bırakıyorum. Yumurta suyun yüzünde yüzerse tuzu iyi, dibe batarsa az demektir. Tuzlu su hazır olunca dövülmüş sarımsaklar ve yağ eklenir ve kırmızı biberlerin üzerine dökülür.

1 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

hiii hiiihihhi:)
paşa arkadaşında yazın mangalda közledi bu biberlerden dolaba koydu..akşamdan dışarı çıkardı bıçakla incecik kıyıp sarımsak,zeytinyağlı sos yapıp üstüne dökecek..yanındada et sotesi var...kuşbaşı etli patates yemeği var..yorgunluktan ölüyo arkadaşın.sadece bunları yaptı birkaç koli doldurdu birazdan eve gidip çalışınca yemek hazır olsun dedi:)))
ben biberimi daha soslamadım seninkiini alıp gidiyorum..hadi hoşçakal..