SOHBET - CHAT

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

16 Ocak 2008 Çarşamba

GAVURDAĞI SALATASI

Merhaba Her sabah olduğu gibi sabah işyerini açar açmaz oturdum bilgisayarın başına açtım blogumu geceden beri merak ettiğim şeye baktım ilk önce. Kaç yorum gelmiş. Sağolsun arkadaşlarım beni yanlız bırakmamış. Yorum bıraksalarda bırakmasalarda ben hergün takip ettiklerimdeki ve sık kullanılanlarımdaki arkadaşlara girip beğendiğim şeylere yorum bırakıyorum. Çünkü benim için yorum çok önemli Sizler içinde çok önemlididiye düşünüyorum. Yorum bırakmayanlarada alınmıyorum. İşleri vardır, görmemiş veye fark etmemişlerdir diye düşünüyorum. Ben çok yeni bir blogçuyum. Eski blogçulara ne zamandır imrenerek bakıyorum. İnşallah bende onlar gibi olurum. Bir sürü arkadaşım olur. Bazılarının bloglarına girip yazılarını okuyarak tanımaya çalışıyorum. Beğendiğim tariflerini deniyorum. İşlerim müsade ettikçe tabiki. Ev,iş ve çocuk üçgeninden fırsat kaldıkça. Yorum bırakan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim. Sözü daha fazla uzatmadan artık tarife geçsem iyi olacak.

Bu tarif Gaziantep yöresine ait basit ama doyurucu bir salata. Aslında bu salatayı babam biz çocukken çok yapar ve narla süslerdi. Ama bende nar yoktu. Dileyen arkadaşım narlada süsleyebilir.
Şimdiden afiyet olsun.



MALZEMELER:
3 adet domates
1 adet soğan
3adet yeşil biber
ceviz
antep nar ekşisi
limon
antep zeytinyağı
tuz
pul biber

YAPILIŞI:

Domates,biber ve soğan mümkün olduğunca küçük doğrnır ve harmanlanır.(acı sevenlerin pul biber koymasını tavsiye ederim)Salata tabağına alınır ve üzerine bolca dövülmüş ceviz nar ekşisi, biraz limon ,tuz ve zeytinyağı konularak servis yapılır.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

http://edaca30.blogcu.com/

ayy sekerım zatı acım acıktım :(( ıcım kıyıldı ne cok severım bu salatayı ellerın dert gormesın kulturlerımız benzer zaten bende adanalıyım :))))

sarımutfak-hande dedi ki...

slm
siteni yeni keşfettim ellerine sağlık salatan çok güzel canım
sevgilerimle

made in funda dedi ki...

canım adını duymuştum.salata fazlasıyla iştah açıcı maşallah.profilini okudum.harika bir yerde yaşıyosun.sana imrendim doğrusuçbloğunu iyi ki de açmışsın.sayende biz de bir şeyler öğreniyoruz.sevgilerimle..

Melek* dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel olmuş

SOFRAM dedi ki...

Canım harika bir salata,hep yapmak istemişimdir ama bir türlü kısmet olmadı, nar ekşili çok lezzetli olmuştur, ben de çoğu salatada nar ekşisi kullanırım, artık senin tarifinle denemeye çalışırım,ellerine sağlık canım, sevgiler...