SOHBET - CHAT

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

13 Ocak 2008 Pazar

ETLİ KURU FASULYE

Bloguma bir şeyler yazmayı bayılıyorum. Okuduğum öyküleri, pişirdiğim yemekleri sizlerle paylaşmak çok hoşuma gidiyor. Hatta sizin sitelerinize girip yorum bırakmak; helede ilk yorumu bırakmak çok hoşuma gidiyor. Sizlerden gelen yorumlarla da çok mutlu oluyorum. Bu sırada annemler Gaziantep'ten geldiler. Tabiki çeşit çeşit şeyler geldi. Salçalar,biberler,firik,maş,fıstık,kurabiye ve helvalar vb.. çeşit çeşit şeyler. Bunları sizlerle tek tek paylaşmak istiyorum. Ama kart okuyucudaki sorun hala giderilemedi. Fotoğraf makinasındaki resimleri zor indiriyorum. Ama sorun haftaiçi hal olacak herhalde. Çünkü yenisini sipariş ettim. Bugün önceden bilgisayara kaydettiğim yemeğin tarifini yazacağım sizlere. Aslında bu yemek hepinizin yaptığı bir yemek. Ama ben fasulyenin önceden kaynatıp suyunu dökmeden yapıyorum. Çünkü önceden kaynatıp suyunu dökersen bütün vitamini osuyunda gidiyormuş. Bizde vitaminsiz bir yemek yiyormuşuz. Gazını gidermek için haşlamaya gerek yokmuş. Fasulyeyi bir gece önce suya ıslatırız ya ertesi gün o suyu döküp bir güzel birkaç su fasulyeleri yıkarsak yeterliymiş. Benim annem çok eskilerden beri fasulye ve nohutu pişirirken hiç haşlamadan pişirir ve çok lezzetli özlü bir yemek olur. Ben birkaç kere haşlayıp suyunu döküp öyle pişirdim fasulyeyi hiç lezzeti kalmadı. Suyuda duru oldu.
Geçelim tarife...


MALZEMELER:

2 su bardağı kuru fasulye(önceden ıslatılmış)
250 gr kuzu eti
2 diş sarımsak
1 büyük soğan
1 litre su
2 kaşık antep salçası(biber ve domates karışık)
tuz,karabiber

YAPILIŞI:
Tencerede kuşbaşı doğranmış kuzu eti suyunu çekip pembeleşinceye kadar kavrulur.Sonra yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak pembeleşinceye kadar kavrulur.Üzerine salça koyulur ve kokusu çıkana kadar kavrulur.(benden tavsiye ben her salça ve domates koyduğum bir adet kesme şeker atarım asidini yani ekşimtrak tadını alır.yemek daha lezzetli olur) Fasulyeyi salçalı sosla biraz çevirip tuzu,suyu ve karabiberi eklenip fasulyeler iyice yumuşayana kadar pişirilir.

5 yorum:

SOFRAM dedi ki...

İyi pazarlar canım, gözünüzaydın aileniz gelmiş, gelirken de oranın güzel lezzetlerini getirmişler, afiyetle yiyin canım..Fasulye de çok güzel görünüyor, hele de rengi harika, eh biber salçası da ayrı bir lezzet veriyor tabii, ellerinize sağlık...Sevgilerimle...

akasyakokusu dedi ki...

iyi akşamlar arkadaşım..geçmiş olsun demişsiniz tşk ederim.Allah c.c. razı olsun..aman ne güzel bir görüntü bittim vallahi..bizim evde pirinç pilavıyla ayrılmaz ikilidir kuru fasulye..dediğiniz gibi akşamdan ıslatır sabah yıkar süzer pişiririm bende...
ellerinize sağlık arada uğrayın beklerim..

made in funda dedi ki...

en sevdiğim yemek desem.asla hayır demem desem.mmm nefis olmuş senin kide.ellerine sağlık canım.pilavla muhteşem bir ikili olurlar di mi??açok şanslısın.annen harika şeyler getirmiş.afiyet olsun.sağlık ve huzurla yiyin inşallah..

Adsız dedi ki...

selam canım,
güzel yapıldı mı yeme de yanında yat bir yemek...aralıksız günlerce yiyebilirim...ellerine sağlık seninki de çok güzel görünüyor...
sevgilerimle mutlu kal

Adsız dedi ki...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 10
http://nasibim.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
Akşamüstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler...
___________________________________________________
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
14.01.2008 - 20.01.2008 Tarihleri arasında
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ
http://womentuana.blogcu.com/ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI, KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK, VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 10" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI, GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.

ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM!!!
SELAM VE SEVGİLER...