SOHBET - CHAT

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

3 Mart 2008 Pazartesi

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 17 VE KÖMME

Bugün aslında daha önce çok yaptığım ama yemeğimle arkadaşımda yapılışını daha değişik görünce denemek istediğim bir tarif oldu. O da bu güzel tarifi yaşamın kıyısında arkadaşımızdan almış. İkisinin de ellerine sağlık. Hemen Mesut usta'yla kolları sıvadık. Ama biz iç malzemeli yaptık. Birde güzel oldu ki yemede yanında yat biraz iç malzemeyi fazla kaçırmışız. Hamuru ince malzemesi çok oldu. Aslında biz çoştuk iki tepsi birden hazırladık. Bir tepsiye patatesli harçtan hariç bezelyede kattık. Bizim bezelyeli daha da hoşumuza gitti. Ama tabi ki zevk meselesi.

Bu sırada porselen demlik çay saati etkinliği 17 ev sahibi tatlı,şeker arkadaşım Belgin(sefertası) beni etkinliğe davet etmiş. Bu güzel tarifle katılayım dedim.


MALZEMELER:

2 su bardağı süt
1/2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İçini yağlamak için :

1 su bardağından bir parmak eksik yağ

Üzerine sürmek için :

1 yumurta sarısı

İçi için:

4 adet haşlanmış patates
1 büyük soğan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 demet maydanoz
1 kaşık antep karışık salça
tuz,karabiber


YAPILIŞI:

İlk önce hamur yoğrulup mayalanır. O mayalanmaya koyulunca iç hazırlanır. Soğan sıvıyağla kavrulur. Üzerine rendelenmiş patatesler ve salça koyulup çevrilir.En son haşlanmış bezelye , maydanoz,tuz ve karabiber konur.
Mayalanan hamuru ilk önce iki eşit beziye sonra her beziyi üç eşit beziye bölüyoruz. Bölünen üç bezi ayrı ayrı açılır. Aralarına yağ sürülerek üst üste konur. En üsteki katada yağ sürülüp ilk önce üst iki kenar sonra alt iki kenar birbirleri üzerine kapatılır. Aralara hep yağ sürmek gerekiyor. Her iki üç beziyede aynı işlem uygulanır.Biraz dinlendirilir sonra bu iki bezi tepsi büyüklüğünde açılır. İlk kat tepsinin üzerine yerleştirilir. İçi konup diğer kat üzerine kapatılır. Yumurta sarısı ve az miktarda yağ çırpılır. Tepsinin üzerine sürülür ve dilimlenir. 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

NOT: Bu malzemeler 1 tepsi için.

23 yorum:

. dedi ki...

KÖMME ILK YORUM GÜLDENCENINMUTFAGINDAN INSALLAH:)))
CANIMMM HARIKA BIR TARIF BU FULYACIGIMMMM MAZEMELERINE BAKAYIM BIR BELKI BU GÜN YAPARIM:))
SERAP UZUNU BULDUM CANIM YORUMDA BIRAKTIM,BLOGSPOTTAYMIS:)))

NiNo dedi ki...

off hariak bisi bu okuldan yeni geldim ole acimki hepsini yerim :) ellerine saglik canim

made in funda dedi ki...

süper bişey olmuş bu caım.elinize sağlık.yeme de yanında yat yani..

Adsız dedi ki...

mmm çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

Canım Fulya cığım,
ellerine sağlık harika olmuş yaa:)) iki parça göndersen oradan bugün öğlenden beri dört diyet bisküviyle duruyorum !!! İş çok...yemeğe vakit yok:((
tarifin ve katılımın için çooook teşekkür ederim canım yayına girdi bile sevgilerimle :)))

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Sevgili Fulya
Çok güzel olmuş ellerine sağlık. Bu güne kadar hiç kömbe yapmadım. Açıkçası isminide bu sıralar pek sık duyar oldum. Denemek lazım :)

Yaren dedi ki...

Olmadi canim olmadi,gelmemeliydim görmemeliydim bu harika lezzeti.Bu saatte gezmek cok tehlikeli,acikiyor insan:)Ellerine saglik canim benim hakikaten süper.Sevgiyle kal canim.

Adsız dedi ki...

Çok güzel gözüküyor. Ustanın da senin de elllerine sağlık. Sevgiler....

Adsız dedi ki...

Fulyacım emeğine sağlık canım benim
tekrar geldim selam vermeye
diet etkinliği için tarif ekledim
beklerim canım benim.

SOFRAM dedi ki...

Canım kömbeler harika olmuş, ne de güzel kızarmışlar, senin de Mesut Ustanın da ellerine sağlık, tabii tariflerinden faydalandığın arkadaşlarımıza da teşekkürler, afiyetler olsun sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

aman tanrım çok lezzetli gözüküyor. ellerinize sağlık. tarifi mutlaka denicem. bezelyeli olanı tabiki :)

Lezzet Gemisi dedi ki...

BENİM HER GÜN SÜREKLİ İZLEDİĞİM BİR DİZİ VAR. BU İSMİ ORADA SIKÇA DUYAR, NASIL BİR ŞEY OLDUĞUNU MERAK EDERDİM. MEĞERSE BU HARİKA LEZZETMİŞ. :)) ELLERİNE SAĞLIK CANIM. MUTLU GÜNLER DİLERİM.

Adsız dedi ki...

merhaba bu kömbe hep ilgimi cegiyor cok güzel olmus elinize saglik sevgiler

Fulya dedi ki...

yurtdışı eğitim arkadaşımızı tanıyan olursa, yada kendi bloguma girerse linkini bırakırsa sevinirim.Beğendiğine çok sevindim.Denediğinde sonucuda bana bildirirsen sevinirim

Adsız dedi ki...

mmmmmmm bu ne canim yaaaaa, cayin sozu mu olur ahhhh gelebilsen keske! valla senin yüreginin yarisi benim aklimin hem yüregimin bütünü kaldiiiiiii... offff offf offffff yaaaaaa offff...ellllerine saglik.

baharhabercisiyim.blogcu.com

. dedi ki...

CANIM IYIYIM BU GÜN MUTFAKTAYDIM BÜTÜN GÜN,MISAFIRIM GELECEK YARIN,YANI ESIMIN IS ARKADASI VE HANIMI.BIR IKI UFAK HAZIRLIK YAPTIM.ISTE BÖYLE GECTI GÜNÜM.
TATLIM GÜZEL BIR GECE VE YARINLAR DILIYORUM SANA FULYACIGIM.
SEVGILER BENDEN:)

Leziz Sofralar dedi ki...

Canim seninde ellerine saglik anladimki iclide nefis oluyor bir dahaki sefere bende mutlaka böyle deneyecegim,sevgiler canim...

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Kömme cok güzel görünüyor canim ellerine saglik.

sevgilerimle.

. dedi ki...

FULYACIGIM ÖNCE YENI ISYERINIZIN HAYIRLI UGURLU OLMASINI DILIYORUM CANIMMM.BOL KAZANCLAR GETIRSIN INSALLAH TATLIM.
KURABIYECIKLARIMDEN SEN AL ISTEDIGIN KADAR HAZIR BIRDE SEN UGRASMA BUNCA ISININ ARASINDA TATLIM.KESKE YAKIN OLSAYDIK,SIMDI BIR TEPSI YAPAR SANA ULASIRDIM BEN.
CANIM GÜZEL BIR GÜN DILIYORUM.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Bunu ilk defa gördüm. Lezzetli bir yemeğe benziyor ellerine sağlık.
Sevgiler…

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Fulya;
Sana iaedi ziyarete geldim ve bir çok ortak noktamız olduğunu gördüm.
Benim eşimin babası Kilis'li, annesi Şile-Ağva'lı. Antep mutfağı zaten çok sevdiğim bir mutfaktı, evlenipte bol bol yiyince bana kilo olarak döndü bu lezzetler hep :) ama yinede dayanamıyorum, harika lezzetler. Yazın sık sık Ağvaya geliriz hafta sonları, bu yaz seni ziyaret edebilirim, bu güzel lezzetleri tatmaya, haberin olsun:) Sevgilerimle canım.

capankizimutfakta dedi ki...

CANIM ABLACIM, BENDE BU KOMMEYI BASKA SEKILDE, BOS OOLARAK BILIYORUM. BENDE ONU DENEYIP YAYINLAYACAGIM. SENINKIDE COK NEFIS GORUNUYOR. ELLERINE SAGLIK...

Damak Tadı dedi ki...

Çok değişik bir börek canım,ellerine sağlık..

Sevgiler