SOHBET - CHAT

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

26 Mart 2008 Çarşamba

KREMALI SEBZELİ TAVUK ÇORBASI

Aslında bunun adı "kurtarma çorbası" olması lazımdı:))) Çöpe dökülmekten son anda kurtardığım bir garnitürlü pilavdı bu. İşyerinde iki gün önce çok işim olduğu bir gün arkadaşlar garnitürlü pilav istediler. Benimde çok işim olduğundan siz yapında yiyelim dedim. Onlarda o ona o ona söylerken pilav yardımcı ablanın üzerine kalmış. Ama nasıl olduysa pilav yarı çiğ yarı lapa olmuş. Herkes kararını verdi. Bu pilav yenmez dediler. Ne yapayım diye düşünürken aklıma çorba yapmak geldi. Çorba olunca herkes içti. Şimdi ben size iki türlü tarif vereceğim. Ya benim gibi pilavı lapa olanla için, yada bütün malzemeleri çiğden koyanlar için.





MALZEMELER:


1 su bardağı pirinç
1/2 krema
1 su bardağı garnitür
1 su bardağı haşlanmış didiklenmiş tavuk
2 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 lt su(tavuk suyu tercih)
tuz,karabiber


üzeri için:


tereyağı
kırmızıbiber


YAPILIŞI 1:


Un yağ ile kavrulur. Arkasından pirinçler konup biraz kavrulur. Üzerine su veya tavuk suyu konur. Arada sırada karıştırılarak pişirilir. Pirinçler pişince garnitür,tavuk,krema,tuzvekarabiber atılır 10-15 dakika daha kaynatılır. Ocaktan indirmeye yakın tereyağı ve kırmızıbiber ayrı bir tavada yakılıp çorbanın üzerine dökülür.


YAPILIŞI 2:


Un yağ ile kavrulur. Üzerine su veya tavuk suyu konur. İçine kurtarılmak istenen pilav atılır(benimki tavuklu garnitürlü pilavdı). Bir taşım kaynatılır. Krema,tuz ve karabiber atılıp 10-15 dakika daha kaynatılır. Ocaktan indirmeye yakın tereyağı ve kırmızıbiber ayrı bir tavada yakılıp çorbanın üzerine dökülür.

16 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine saglik arkadasim
corban nefis gorunuyor
denemek gerek
sevgilerimle...

www.yenitadlar.blogcu.com

Betül İnce dedi ki...

Fulya'cığım,

Harika, ben bayılırım bu yemeklere. Ben bunlara geri dönüşüm yemekleri diyorum. Ellerine sağlık.

Sevgilerimle.

yemek dedi ki...

Daha ne olsun ki? harika bir operasyon.:) Bazan ben de yapıyorum.Mesela bu gün patates pürem ve biraz haşlanmış makarnam var; birşeyler çıkacak ama ne?
Selametle...

Disalce dedi ki...

canım blogcu dediğin böyle değerlendirmeyi bilmeli.....

maharetli arkadaşım ellerine sağlık...

harika bir tarif....

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Canım
Ellerine sağlık çook lezzetli görünüyor,hemde kalan malZemeyle yapman çok güzel

Önemli olan israf etmeden güzel ortaya çıkarmak, iyi ki bu çorbayı yapmışsın:)

sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

canım fulyam nefis olmuş yaa..böyle değerlenmeye can kurban..pilavın kalanıylada ya sebzeli pilavlı mücver yada kıymalı pilavlı köfte yaparım bende..çorbada iyi fikir soğumadan içem ben..ev temizliyodum yoruldumdu:)))

Lezzet Gemisi dedi ki...

KALAN PİLAVLAR, DEĞERLENDİRİLMESİ EN KOLAY OLANLARIDIR. BEN ÇÖPE YEMEK DÖKMEKTEN AŞIRI DERECEDE NEFRET EDERİM. BENİM DE BÖYLE PİLAV KURTARMA OPERASYONLARIM ÇOKTUR. BU LİSTEME BİR YENİSİNİ EKLEMİŞ OLDUM SAYENDE. TEŞEKKÜRLER CANIM. ELLERİNE SAĞLIK. GÜZELLİKLERLE DOLU BİR AKŞAM DİLİYORUM. SEVGİLER...

. dedi ki...

CORBA NEFISSS CANIMCIM ELLERINE SAGLIK.COK TESEKKÜR EDIYORUM GÜZEL YORUMLARIN ICIN FULYACIGIM.
BU GÜN PASTAYLA ILGILI TARIF YAZMAKLA GECTI ZAMAN AMA,BITTI ISTE.ARTIK GELIRIM CANIM,YOGUNDUM UGRAYAMADIM:)))

NİLÜFER dedi ki...

eline sağlık arkadaşım pilavı çöpe dökmekten kurtarmış güzel bir çorba çıkarmışsın ortaya bir kase alabilir miyim:))

Yaren dedi ki...

Canim cok nefis görünüyor,bence cok güzel olayi baglamisin:))Corba birde tavukluysa harika olmustur elbette.Ellerine saglik Fulyacim,tüm tadanlarada afiyetler olsun,sevgiyle kal canim.

zehra dedi ki...

ellerıne saglıkk canım cok guzel olmus

Adsız dedi ki...

oohhhh miiissss gibi olmuş. Karnım da aç zaten olsada yesem. sevgiler selamlar....

NESRIN dedi ki...

Pilavin corbada degerlendirilmesi guzelde eger bazen ben biryere pilav yapip yetistiriceksem ve bir tarafi lapa bir tarafi pismemis olursa buyuk ve derin bir tepsiye pismemis kismi alta lapa kismi uste gelecek sekilde tepsiye bosaltiyorum uzerinide aleminyum folyo ile kapatip soyle 150 dereceye firini ayarlayip yaklasik 15 dakika icinde tutuyorum.Bu sekilde demlenerek acilmis oluyorlar.
Sevgilerimle

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Fulya'cim,
yine nefis görünen bir corba yapmissin, ellerine saglik diyorum güzel arkadasim.

Selamlar ve öptüm..

akasyakokusu dedi ki...

Canım fulyam anladım anladım..onunda sırası gelecek sende anladın onuuu:))
iki gündür uğunuyordum dişimin dolgusu düşmüş dün akşama randevum vardı onu yaptırdım..nihayet çay içebiliyorum hadi atla sende gel..
hayırlı cumalar canım öptüm..

Adsız dedi ki...

selam Fulya cığım,
Ellerine sağlık, hasta boğazıma tam ilaç gibi gelirdi olsaydı...afiyetler olsun sizlere..sevgilerimle hayırlı cumalar canım öpüyorum:))