SOHBET - CHAT

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

7 Mart 2008 Cuma

ANTEP USULU PATATES TAVASI

Aslında bunun ismi "patates tavası". Ama buralarda patates tava deyince akla kızartması geliyor. Bizdede tava deyince fırına atılan tepsi yemekleri akla gelir. Dün yemek düşün düşün yemek bulamadık. Kadir usta bize "size bir yemek yapayım" dedi. Bu patates tavasını yaptı. Aslında bu yemeğe kıyma konur ama biz koymasını istemedik. Çünkü bizim her yemeğimizde et bol miktarda oluyor. Bu da etsiz olsun dedik. Aslında biraz teredüdlüydük. Çok yavan olur mu diye düşündük. Ama o kadar etten bıkmıştık ki denemekte fayda var dedik ve iyi ki denemişiz. Süper oldu. Denemenizi tavsiye ederim. Bizim ki biraz acılı olmuştu siz biberi kendinize göre ayarlayabilirsiniz.



MALZEMELER:

4 büyük patates
1 büyük soğan
3-4 diş sarımsak
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
2 kaşık pul biber
tuz,karabiber

YAPILIŞI:

Patatesler küp küp doğranır tepsiye konulur. Soğanlar halka halka doğranır. Salça, tuz, karabiber ve sarımsak üzerine koyulur. Bir güzel harmanlanır. Üzerine domates ve biber doğranır. Suyu ve yağı eklenir. Fırına verilir. Patatesler pişip yemek özleşince fırından çıkarılır.

16 yorum:

. dedi ki...

CANIMMMM MUAZZAM GÜZEL BIR TARIF OLMUSSSS.
EEEEE...ANTEP USULU OLURDA KÖTÜ OLURMU HIC FULYACIGIM,ELLERINE SAGLIK CANIM.PEK GÜZEL GÖRÜNÜYOR INANKI CANIM CEKTI:)
HAYIRLI CUMALAR TATLIM,SEVGIYLE KAL.

yemek dedi ki...

Ustanın ellerine sağlık, işini biliyor tabiki.:))
Ben de çok severek yapıyorum patates tavasını. Kıymalı, kuşbaşılı, tavuklu, hatta kanatlı harika oluyor. Geçenlerde içine çemen koymuştum ve çok değişik bir lezzet olmuşu.
Sevgiler, hayırlı cumalar...

Adsız dedi ki...

gerçekten antep mutfağı çok zengin bir mutfak çok
harika yapmışsın arkadaşım ellerine sağlık 1 tabak alıp gidiyorum.Görüşmek üzere

Adsız dedi ki...

Allahım beni af eyle, her derdimi def eyle, rızkımızı bol eyle, kabrimizi nur eyle, sual meleklerinin cevabını muktedir eyle.

Hayirli Cumalar ve akabinde cok güzel bir haftasonu tatili dileklerimle...

mmm ellerine saglik misss gibi bir yemek olmus canim.

baharhabercisiyim.blogcu.com

akasyakokusu dedi ki...

fulyacım canım dediğin gibi etten bıkıyor bazen insan..aman tad versin diyoruz ama sağlık için sade yemek daha iyisi galiba..ben akdenizliyim her yemeğe et koymaya alıştım ama bazen çok ağır geliyor farkediyorum..eline sağlık canım aldım bir tabak..hımm ayrıcaaa kadınlar gününüde kutluyorum..

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık. tam bir öğün yemeği. Sevgiler...

Betül İnce dedi ki...

Fulya'cığım,

Ben bunu soğansız ve ocakta yapıyordum, artık soğan da ekleyip fırında yapacağım. Bayılırım ben patatese, ustanızın ellerine sağlık.

Neşeli bir hafta sonu diliyorum.

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım...Selamlar....

Adsız dedi ki...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "18"



PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 17 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.........

------------------------------------------------------------------------------------------

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;09.03.2008--16.03.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ http://kadininmutfagi.blogcu.com
Yani BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH.TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ "18" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI.TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE...... ayşegül

SOFRAM dedi ki...

Fulya'cığım patates tavan harika olmuş, ustanızın ellerine sağlık, böylesi çok ta hafif olmuş, arada mideyi dinlendirmek gerek değil mi...Afiyetler olsun...
Canım güzel bir hafta sonu dileklerimle kadınlar gününüz kutlu olsun, sevgilerimle...

. dedi ki...

FULYACIGIM ,DÜNYA KADINLAR GÜNÜN KUTLU OLSUN BALIMMM.
MUTLULUK,SAGLIK,HUZUR VE BASARI BU GÜN VE HER GÜN GÖLGEN OLSUN.
TATLISINM YORUMUN ICIN TESEKKÜRLER,BLOGUM ICIN YAZDIKLARINDA MÜBALA ETMIS SANA BEYIN,SENIN BLOGUNDA GAYET GÜZEL CANIMIN ICI.BEN ZEVK ALARAK DOLASIYORUM HEP.
SEVGILER CANIM:)))

anneminkizıyim dedi ki...

selamlar canim, patates tavasi harika olmus ellerine saglik, ben iyi olmaya calisiyorum, dinlenmedegim. Kadinlar günün kutlu olsun, sevgiler...

Adsız dedi ki...

KADIN OLMAK AYRICALIKTIR

KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.

emeğine sağlık canım
bende 2 bloğuma da tarif ekledim beklerim
dostlukla kal arkadaşım

emineninemekleri dedi ki...

Fulyacim, ustanisin ellerine saglik canim. Cok leziz ve bi o kadarda pratik. Cocuklarim olsun ben olsun bayiliris.......

Sevgilerimle
Emine

Adsız dedi ki...

Unquestіonablу believe that which you said.
Youг fаѵorite justifісation appeаreԁ to bе οn the internet the simpleѕt
thing to be awаrе of. I say to you, І certainly get irked while peoplе consiԁеr worrіes thаt they plainly do not knoω about.
You managed tо hіt the nail uрon the top and ԁefined out the whole
thing ωithout havіng side-effeсts , people cаn takе
a signal. Will рrobаbly bе back to get moгe.
Τhankѕ

Also visit my websitе: SEOPressor

Adsız dedi ki...

If you arе gοing for fіnеst contents lіκe mе, just pау a vіsit this
web pagе everyԁay beсаuse it рresentѕ fеature
contents, thаnks

My homepage - Seopressor version5