SOHBET - CHAT

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

23 Şubat 2008 Cumartesi

DİYET TARİFLER ETKİNLİĞİ VE PEYNİRLİ SALATA

Bu salatayı dün akşam yemeğin yanına yapmıştım ve çok beğenildi. Ama asıl bu salatayı ilk öğrendiğim gün bu etkinlikle çok alakalı. Bundan 7-8 sene önce diyetisyen kontrolunde kilo vermeye başladım. Belli bir süre sonra kilo vermem durunca doktorum beni 2-3 günlük şok diyete soktu. Yiyebildiğim tek şey salata,grisini,süt veya türevi. Sabah diyet süt ve 2-3 grisini, kuşluk gene aynı, öğle salata bir kibrit kutusu peynir ve 2 grisini, akşam üstü, akşam ve yatsı genesüt ve grisini. Ne yaparsın hep aynı şeyden sıklıdım ve peyniri salatanın üzerine doğradım ve çok güzel bir lezzet oldu. bir de salatanın yanında yemek yemediğim için salataya yağ koymamada izin verirdi doktorum. Ama o zaman bu diyet işini çok zevkli bir hale getirmiştim. Değişik yemekler, salatalar yapıyordum. Şimdi yapamıyorum o tip bir diyet.Yaşlanıyor muyum ne?:)))

Bu salatayı etkinlikten haberim olmadanyapmıştım.Geldim ki sabah arkadaşım annemin kızıyım(ayşe) beni etkinliğe davet etmiş. Sağolsun. Davete icabet etmeden olmaz. İnşallah beğenirsiniz. Bu sırada etkinliği düzenleyen diğer bütün arkadaşlara yarenden tarifler(yaren), aynurdan tarifler(aynur), tadına doyamadım(dilek) teşekkür ederim.

Neyse ben tarifi vereyim:






MALZEMELER:

1/2 demet kıvırcık
1/2 demet roka
2-3 adet domates
3 dal yeşil soğan
istenilen kadar sert beyaz peynir
zeytinyağı,limon,tuz

YAPILIŞI:

Yıkanmış ve ayıklanmış kıvırcık ve roka doğranır. Üzerine yeşil soğan ve domates doğranır. Peynir ister küp küp doğranır ister didiklenir. En üste konur. Zeytinyağı, tuz ve limon karıştırılıp salatanın üzerine boca edilir.

20 yorum:

NİLÜFER dedi ki...

eline sağlık canım benim de en kısa zamanda diyete başlamam gerekiyor çok kilo aldım:((

NiNo dedi ki...

greek salata diyolar arnavutlukta bu salata yunan salatasi yani bende cok seviyorum ellerine saglik canim

Adsız dedi ki...

canım emeğine sağlık bende çok yakınlarda diet yaparak 10 kilo verdim.Bende katılayım etkinliğe bakalım görüşürüz canım.Yazın Şileye gelicem İnşallah bekle beni:))

. dedi ki...

TATLIM GÜNAYDIN,CANIM NASILSIN BAKALIM???
IKI GÜNDÜR GÖRÜSEMEDIK.
CAYA UGRAMISSIN TATLIM BÜTÜN GÜZEL SEYLER SAYFAMDA FEDA OLSUN.CAY KADAR SICAK ARKADASIM.ÖPÜYORUM SENI,SEVGILER.CANCAZIM,GÜZEL BIR HAFTASONU DILIYORUM ARKADASIMA.

Adsız dedi ki...

canimcim biz yaslanmiyoruz canim ...dietler slklcl oluyor yalniz:))
salata nefis gorunuyor ellerine saglik
sevgilerimle...

www.yenitadlarblogcu.com

yemek dedi ki...

Çok fazla kilolu olmadım hiç bir zaman ama geçen yıl 5 kilo fazlam için bütün yazı diyet daha doğrusu daha sağlıklı beslenmeye ayırmıştım. Dediğin gibi keyifliydi, çünkü herşeyi yiyordum ama sadece yağ miktarını azaltıp öğünlerimi küçültmüştüm. Ve asla acıkmama müsade etmeden atıştırma yapıyordum.
Salataya peynir çook yakışıyor, güzel bir seçim.
Ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Merhaba canım
salata tam bana göre kilolu değilim ama her zaman hafif beslenmeyi tercih etmişimdir. Ellerine sağlık sevgiler...

. dedi ki...

Valla fulyacigim gözüm yoldaydi hani,bizim kiz düser simcigime hemen kosar bana diyodumkiiii...hemencecikte geldi benim güzel arkadasim:)
Valla bende cok merak ediyorum dene ve en kisa zamanda gercek fikrini yaz ama:)))
Isin icinde rezil olmakta var dermisimmmmm:)

Adsız dedi ki...

canım havuç ve patates küp küp doğranıyor zaten haşla pişir derken ne kalıyoru ki geriya
pazartesi lahana çorba diyetine başlyıorum bu hafta lutgölü tuzlu don gelecek
daha da zayıflamazsam ben böyle yaşıycam

Bir Anne dedi ki...

salatanin icine ne katsan yerim sahsen. peynir zaten en favori gidam. ooohhh, pek guzel olur salatada da, bayilirim.
Ellerine saglik

belgin kıral dedi ki...

merhaba Fulya cığım,
Geç geliyorum kusura bakma...Biliyorsun asıl sitem blogcuda, idare etmeye çalışıyorum ama zor oluyor o yüzden spotu çok aktifleştirmedim ki yetişemem diye..
Canım salata nefis görünüyor ellerine sağlık...Ama ben yine de ayrı ayrı tercih ederim...sevgilerimle canım görüşürüz..

akasyakokusu dedi ki...

fulyacım iyi geceler canım..ay bu salata tam benlik olmuş..bol yeşilli eline sağlık canım..tabağı alıp kaçtım:)))

Betül İnce dedi ki...

Fulya'cığım,

Başsağlığı dileğin için çok teşekkür ederim. Kusur olur mu hiç, tam tersine ilgine sevindim.

Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

selam. bu diyet etkinligini çook sevdim:))çünkü diyetteyim.bana çook tarif çıkacak:))peynirli salata harika...bunu deneyecegim..teşekkürler..eline saglık..sevgiler.

akasyakokusu dedi ki...

günaydın fulyacım..ay caney ben yazıyı ekledim sonrada linkini verdim amaaa sana yazamaya gelende bir gördüm ben galiba blogları karıştırdım..bir arkadaş yeşil mercimekli yapmıştı acep kimdi..neyse canım zaten altına not düştüm akşam hemen:)))
ama yinede senin linkini vermiş oldum bol ziyaretçin olsun diye hehehe..hadi canım masa bekler bulaşık bekler ellerimi öper ya ev ne etsin beni:)))

anneminkizıyim dedi ki...

Canim ellerine sAGLIK SALATAN HARIKA OLMUS, yanliz etkinlik Martin 1 inde basliyor ve 31 ine kadar. Tarifini simdi alacagim ama dedigim gibi daha sonra yayinlanacak, simdi tarifleri Topluyoruz, cook tesekkürler katilimin icin sevgiler...

Lezzet Gemisi dedi ki...

BU KIŞ BANA FAZLASIYLA YARADI SANIRIM. BENİM DE EN KISA ZAMANDA DİYETE BAŞLAMAM LAZIM. :(( DİYET SOFRAMDAKİ SALATA DA SENDEN... ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM. KEYİFLİ BİR PAZAR TATİLİ DİLİYORUM CANIM. SEVGİLER...

Aymen dedi ki...

Diyet mi? Salata mı? Fulyacım ben bu güzel salatayla doymam valla yanında en son yaptığın son beş yemeğide isterim:)

emineninemekleri dedi ki...

Fulyacim, ellerine saglik canim, Inan su kilo problemleri olmasa. Offfffffffffff offffffffffffff bu kilolar.

Sevgilerimle
Emine

SOFRAM dedi ki...

Fulyacığım günaydın, hiç sorma canım şu kilolar hepimizin derdi,bir de bu kadar güzel yemekler arasında gezip te diyet yapmak gerçekten çok zor canım. Ben de epeydir yapıyorum ama herşeyden az az yiyerek çok özel bir şey yaptığım yok daha hafif yemekler yapıyorum , bakalım inşallah bu kilolar çabucak gider, bu etkinlik sayesinde de bir çok tarif öğrenmiş oluruz. Senin salatan da çok güzel olmuş, ellerine sağlık, ben de çok severek yerim , çok ta doyurucu oluyor.
Güzel bir hafta diliyorum canım, sevgiler...