SOHBET - CHAT

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

2 Şubat 2008 Cumartesi

ANTEP USULU KANAT

Bugünlerde pek blogumla ilgilenemiyorum. Kızıma biraz daha fazla vakit ayırabilmek için işe bazı günler gelmiyorum. Yada gelip çok az duruyorum. Onun için sık sık Ziyaret edip yorum bıraktığım arkadaşlarımı ihmal ediyormuşum gibi gelebilir. Ama değil. Benim kızı bir pedegoga götürüyoruz. Sorunlarımıza yardımcı olsun diye bakalım ne kadar faydası olacak. İlgilenen arkadaşlarada ilgilerinden dolayı teşekkür ederim.

Bu kanatı annemlere misafir geleceği gün yaptım. Önden sütlü mercimek çorbası,antep usulu kanat,pilav,yeşil salata.Hafif acılı ve baharatlı çıtır,çıtır bir kanat oluyor. Acı sevmeyenler yalnızca domates salçası ile de yapabilirler. Ben yalnız bu terbiyeye birazda köri ekledim.Bence çok güzel oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.



MALZEMELER:


1 kilo kanat

2 kaşık antep biber salçası

1 kaşık antep domates salçası

1 tatlı kaşığı isot

1 tatlı kaşığı köri

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı tuz

3 diş sarımsak

2 kaşık yoğurt


YAPILIŞI:


Kanatlar ilk önce üzerlerine bıçakla bikaç çentik atılır ki iyice pişsin diye. Sonra bütün baharatlar, salça,dövülmüş sarımsak ve yoğurt eklenir ve ağzı kapaklı bir kapta en az 2-3 saat bekletilir. Sonra ızgarada arkalı önlü kızarıncaya kadar pişirilir.

4 yorum:

. dedi ki...

CANIM GÜÜÜNAAAYYYDDIIINN:)))

Fulyacigim kanat sevdigimi nerden bildin öyleeee,bayilirim helede bu sekliyle harika olmuslar.Eline saglik seker arkadasim benim.
Masallah arkadasima yorumlari cifter cifter yolluyor bana:)Bu cömertligin icinde ayrica tesekkür.Bir iki kez dedimki yanlislik hrerhalde ama biliyorumki bunu extra ciftliyorsun:)))
Cok tatli ve sekersin fulyacigim:)))

made in funda dedi ki...

muhteşem bir lezzet.hamarat arkadaşım benim.sen yemeğe çağırısın da hemd eböyle süper bir sofraya gelmemmi.eline sağlık canım.adaşıma da öpücükler..

Saliha dedi ki...

FULYA MERHABA;
TARIFINI YAYINLADIM BEKLERIM SEVGILERIMLE..

SOFRAM dedi ki...

Fulyacığım günaydın, canım çocuğun çok daha önemli tabii ki, hepimizin zaman zaman işleri oluyor, aksatıyoruz burayı, yeter ki sağlık olsun bunların telafisi mümkün. Canım kızını pedagoğa götürmen çok iyi olmuş, her zaman profesyonel bir yardım daha iyi netice verir.Canım inşallah bundan sonrası kızın için daha iyi olacaktır...
Canım ellerine sağlık, kanatlar da çok güzel görünüyor, bol sosla tatlandırılmış, ne leziz olmuştur kimbilir, afiyet şeker olsun canım...
Güzel kızımızı ve seni sevgiyle öpüyorum...