SOHBET - CHAT

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

28 Aralık 2007 Cuma

CİĞER KAVURMASI



Bu blogculuk işinde çok acemiyim. Sitemden de belli oluyor herhalde. Ama yavaş yavaş düzenleyeceğim. Biraz acele ettim bu blog ortamına girebilmek için. Birçok blogçu arkadaşı takip ediyordum.Onların arkadaşlıkları çok güzel.İnşallah benim sitemide beğenir güzel yorumlar bırakırsınız.
Bugün sizlere Gaziantep'e özgü bir lezzeti tanıtmak istedim. Ciğer Gaziantep'te çok tüketilen bir yemektir. Kavumasının yanı sıra CAĞIRTLAK KEBABIda çok meşhurdur ve çok tüketilir. Özellikle ramazan ayında ciğercilerin önünde büyük kuyruklar oluşur. Sabah kahvaltısı yerine cağırtlak kebabı tüketen birçok insan vardır.Ciğercilerin çoğu Gaziantep'te sabahın ilk ışıklarıyla dükkanlarını açar ve kuşluk vaktine doğru ellerindeki bütün ciğerleri tüketirler.
Size ilerleyen günlerde CAĞIRTLAK KEBABInında tarifini vereceğim.
Lafı fazla uzatmadan tarife geçiyorum.

MALZEMELER:
1 Kilo kuzu ciğeri
3 tane soğan
1 demet maydanoz
isteğe göre tuz
karabiber
kırmızıbiber
kimyon
YAPILIŞI:
Ciğerleri ya bir kıyma makinasında çekerek kıyma haline getirin. Tencerede ilk önce ince doğranmış soğanları pembeleştirin sonra kıyma haline gelmiş ciğerleri koyup suyunu cekene kadar kavurun. Ocaktan indirirken ince kıyılmış maydanozları ve baharatlarını ekleyin. Sıcak servis edin.

NOT:Ciğer yemeklerine kimyon atmanızı tavsiye ederim çok yakışıyor. Tabakta servis yapabileceğiniz gibi "lavaş" yada "antep tırnaklısına" dürüm yapıpta sunabilirsiniz.

6 yorum:

NiNo dedi ki...

ellerinize saglik blog yolculuguna hosgeldiniz dilerim cok guzel paylasimlar yakalarsiniz antep yemeklerini hep merak etmisimdir sayenizde ogrenecegiz desenize sevgiler iyi seneler

Adsız dedi ki...

çiğer makinada çekilmez arkadaşlar zırk denilen büyük bıçakla çekilmesi lazım tane tane olması lazım çiğerin

Adsız dedi ki...

çok güzel olmus

Adsız dedi ki...

Ciger kavurmasi boyle olmaz arkadasim antePte ciger kavurmasi yedin imsallah lutfen soyle icinde maydanoz varmiydi. Insanlara antwp yemegi diye sevdigin seyleri anlatma.

Adsız dedi ki...

Bir Gaziantepli olarak demeliyim bunu kusura bakma. Tarif güzel ama ciğer kavurma kuzu akciğeri,ve kuyruk ile yapılır. akciğer kıyma makinesinde çekilmez. iki bıçakla veya zırhla kıyılır.
saygılarımla

Adsız dedi ki...

Yalniz ciğer önce tencerede haşlanır, sonra zırhla çekilir, sonrada kuyruk ile kavrulur.