21 Şubat 2008 Perşembe

KAŞARLI KÖFTE

Bu köfteyi annemlere misarif geleceği gün yaptım. Fırına vermeden resmini çektim. Ama fırından çıktıktan sonrasını pek görmedim. Fırından çıkmasıyla bitmesi bir oldu. Ya durun bir resmini çekseydim demeye kalmadı,Süratıma ters ters bakıp yedi bitirdiler. Ama şunu söyleyebilirim çok lezzetli, harika bir köfte olmuştu. Yanına pilav ve patates püresi çok yakışıyor. Tavsiye ederim. Bir de önerim var. Köftelik kıymanın mümkün olduğu kadar yağsız olsun. Kaşarın yağı yetiyor.





MALZEMELER:


1 kilo yağsız köftelik kıyma
2 yumurta
250 gr kaşar rendesi
2 adet rendelenmiş soğan
3 diş rendelenmiş sarımsak
1 su bardağı galeta unu
tuz,kimyon.karabiber,
kırmızıbiber,köfte baharı

YAPILIŞI:

Bir kaba kaşar hariç diğer bütün malzemeler alınır ve iyice yoğrulur. 1/2 saat en az buzdolabında dinlendirilir.Sonra güveç tepsisi yağlanır.Köfte iki eşit parçaya bölünür. İlk parça güveç tepsisine her tarafı eşit olacak şekilde yayılır. Üzerine rendelenmiş kaşar serpilir ve öbür köfte parçasıda onun üzerine yayılır. Üzeri domates biberle süslenir. 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

19 yorum:

  1. canım gerçektende bizim evdede bu köfte olsaydı piştikten sonra yine göremezdin:)hehe
    nefis olmuş canım ellerine sağlık..böyle bi köfte yenmezde napılır:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık, nefis bir köfte olmuş, ama haklılar sıcak sıcak yemek varken, beklenir mi ..:))Bazen bizde de yaşanır benim fotoğraf çekmelerim yüzünden aynı kriz..
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. canimcim harika bir goruntu tam oyle saatine yakisan bir tad
    ellerine saglik
    afiyet olsun

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  4. Selam canim,cok güzel deyisik bir tarif bu köfte tarifin.ilk kez görüyorum.Ellerine saglik.
    Bassagligi dilegin icin cok sagol canim,dostlar sagolsun.

    YanıtlaSil
  5. canim hangimizin sofrasina bu muhtesem görüntü gelse, valla beklemezdik, ellerine saglik, degisik bir tarif, denemeli.

    Hayirli Cumalar ve akabinde cok güzel bir haftasonu tatili dileklerimle...

    baharhabercisiyim.blogcu.com

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar, ellerine saglik canim, cok lezzetli olursa sonuc budur, benimde bu günkü cok lezzetli yemegim bir yanlisliga kurban gitti ve yanlislika silindi, senin bu köfte Kilis`in sini kebabi olmus ya, sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. canım benim merhaba..nefis bir görünüşü var..pişmişinide merak ettim ama:))

    YanıtlaSil
  8. hem değişik hem leziz.eline sağlık canım.harika bir tarif..

    YanıtlaSil
  9. Merhaba iyi akşamlar
    nefiss bir görüntü Ellerine sağlık.Neyin üzerinde pişirdiğini merak ettim. sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Yine ben tam anlatamadım da yani bildiğimiz toprak güveçlerin üzerinde mi?

    YanıtlaSil
  11. Vallahi enfesss o nasıl bir fotoğraf öyle aa bir yerim şişecek:)

    YanıtlaSil
  12. Canim,
    böyle bir güzellige kim dayanabilir ki? Pismemis haliyle bile cok lezzetli görünüyor, pismis halini de artik bir kendi hayal gücümüze birakalim dimi?

    Ellerine saglik hayatim, cok güzel bir tarif.

    Selamlar ve öptüm..

    YanıtlaSil
  13. YA�ASINNNNNNNNNNNNNN
    bu g�n cumaaaa haftanin beklenen g�n����
    mutlu sagl�kl� huzurlu a�k ve sevgi dolu g�zel bir hafta sonu diliyorummmmm

    YanıtlaSil
  14. fulyacım merhaba canım..yemekte gözüm kaldıda bakmaya geldim yinee...sana kek getirdim bizim oğlan yemedi içinde incir var diyee..bende biz yerin dedim ohhh iyi ettim dimi.
    canım bu arada hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  15. ELLERİNE SAĞLIK ŞEKERCİM. HARİKA OLMUŞŞ. HAYIRLI CUMALAR DİLERİM.

    YanıtlaSil
  16. Güveç tepsime yeni bir kullanım şekli buldum ve çok sevindim. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  17. Fulyacım bu bi Antep yemeğine benzemiyor az yağlı demişsin :)))) ordan anladım

    YanıtlaSil
  18. Canim merhabalar, ellerine saglik harika bu lezzetli tarifin icindeki Galete tozu gözümden kacmis, haklisin bu sini kebabindan cok farkli ve lezzetli olmus, simdi sana bir davetiye ile geldim, buyur safama davetlisin ordanda, Diyet etkinligimize davet ediyorum, mail adresine tarifini bekliyoruz, sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Köftenin pişmiş halini tahmin edebiliyorum. Misafiler haklı. Zira çok lezzetli olmalı. Ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil