SOHBET - CHAT

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

7 Şubat 2008 Perşembe

ANTEP USULU ETLİ BAMYA

Bamyayı çok severim. Ama herkesin pişirdiği bamyayı yiyemem. Bildiğim kişilerin bamyasını yiyebilirim. Sebebi ise bamyanın şu malum sıvısı varya o yüzden. Birisi tencereden bamyayı doldururken bakarım. Eğer o sıvı kepçeyle birlikte uzarsa işte o bamyayı yiyemem.Annemin usulu bamyada bu görüntü oluşmuyor. Onun içinde iç rahatlığı ile yiyebiliyorum. o usulleri bende öğrendim ve uyguluyorum.Eşimde o yüzden bamyayı severek yiyor.

Tarifine gelince:





MALZEMELER:


1 kilo bamya
500 gr et
2 yemek kaşığı antep biber salçası
1 yemek kaşığı antep domates salçası
tuz,karabiber

bir tutam limon tuzu veya 1/2 limon
2 adet yemeklik doğranmış soğan
2 bardak haşlanmış nohut

YAPILIŞI:

Bamyalar tepeleri koni şeklinde yuvarlatılarak kesilir. Düz kesilirse delikler açılır ve o sıvılar dışırı çıkar. İyice yıkanır ve suda bekletilir. Tencerede et kavrulur sonra soğan kavrulur,Salçası konurve oda kavrulur.Üzerine suyu, bamyası ve nohutu konur. Bir tutam limon tuzu,tuz ve karabiber eklenir. Limon tuzu konmasının sebebi bamyanın o malum sıvısını yemeğin suyuna bırakmaması. Bir de bamyayı sık sık karıştırmamak gerekiyor.Bamyalar pişene kadar pişirilir.

16 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Çok nefis görünüyor Bamya,ellerine sağlık canım..Herkesin farklı farklı takıntıları var nedense..Bendeki takıntılar ise saymakla bitmez Fulya'cığım..))Sana hak vermemek elde değil..

Sevgilerle

Yaren dedi ki...

Ellerine salgik canim,güzel lezzetli görünüyor.Benimde bamya tankintim var.Bende herkezinkisini yiyemem ayni sebepten.Limonlu güzel oluyor.Ama hic psimese,aklimada gelmez yani.Sana afiyetler olsun canim.

Aymen dedi ki...

Etsiz bamya yok midur:))?

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık. harika görünüyor bamya.Benim bloğum yeni. Arkadaşlarınıza eklerseniz sevinirim. Bende beklerim, yine gelirim. Sevgiler...

. dedi ki...

Mmmm...bamya mis gibi olmus,sulu yemekler sende bir baska güzel canimcim,ellerine saglik.
O güzel dualarin icin cok tesekkür ederim,allahta seni her daim mutlu kilsin canim arkadasim benim:)))
Hayirli cumalar dilerim.

Adsız dedi ki...

bamyaya bayılırım annemde nefis yapar oda etli pişiriyor.Çok sağlıklı bir sebze mutlaka yenmesi gerekiyor.

NiNo dedi ki...

ellerine saglik nefis gorunuyor

Betül İnce dedi ki...

Çok güzel görünüyor Fulya'cığım, ellerine sağlık. Biz ailece bamyaya bayılırız, nohutlu hiç denememiştim. Bir şey sorabilir miyim: Nohutu önceden haşlayacak mıyız?

Sevgilerimle.

emineninemekleri dedi ki...

hmmm... canim ellerine saglik. Birde yaninda pilav, ayyyyyyyyy gecenin bi vakti vallahi...

Sevgilerimle Emine

Lezzet Gemisi dedi ki...

EVET BENDE DE O TAKINTIDAN VAR FULYACM. AMA BENİM YÖNTEMİM DAHA FARKLI. AYIKLANIP YIKANMIŞ BAMYALARI İYİCE SÜZÜLDÜKTEN SONRA, KURU KURUYA TENCEREYE KOYUP ÜZERİNE 1/2 LİMON SIKARIM. KAPAĞINI KAPATIP HAFİF ATEŞTE SİLKELEYEREK LİMONLA İYİCE SARARTIRIM. O DA SUYUNUN UZAMASINI ÖNLÜYOR. AMA LİMON TUZU DAHA BİR PRATİK GİBİ. BİR DAHAKİNE ÖYLE DENERİM. ELLERİNE SAĞLIK BU ARADA. NEFİS GÖRÜNÜYOR YEMEĞİN. KEYİFLİ BİR HAFTA SONU DİLİYORUM CANIM. SEVGİLER.

Betül İnce dedi ki...

Fulya'cığım,

Hem damla sakızının kendisini hem de macununu koyduğum için tadı ve kokusu yoğun. Eğer varsa ve sadece macunundan koyarsan hafif bir damla sakızı tadı oluyor.
Neşeli bir hafta sonu diliyorum.

. dedi ki...

Canim günaydin fulyacigim:)))
Güzel yorumun icin tesekkür ederim tatlim,görümcenede selam olsun,kulaklarim cinlamisti!!!Demekki siz beni konusuyordunuz,bu yüzdenmis:)))
IYI HAFTASONU GECIRMENI DILERIM TATLIM.

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Canim,
bamya yemegine bayildim, senin her yaptigin yemek zaten benim gözüme harika görünüyor, ellerine saglik arkadasim.
Eskiden bende bamya sevmezdim, simdi ise severek yiyorum, eksi cok severim de ondan, birde bizler burda mevsimi haric tazesini pek bulamadigimiz icin ben cam konserve kullaniyorum, onlar da fena degiller.

Sana ve ailene güze bir hafta sonu tatili diliyorum ve öpüyorum..

Adsız dedi ki...

hayırlı günler dilerim blog blog ortamında nerde fulya görsem hemen koşar giderim adaşlarıma ayrıca yöresel yemekleri öğrenmeyide severim herşey çok güzel ellerinize sağlık :)

SOFRAM dedi ki...

Pek severim bamya yemeğini , ama senin de dediğin gibi her yerde yiyemem. Ben bazen bulduğumda koruk suyuyla da yaparım çok lezzetli oluyor. Senin bamyan da çok güzel görünüyor, ellerine sağlık güzelim, sevgilerimle güzel bir hafta diliyorum...

akasyakokusu dedi ki...

fulyam derde nerdesin diye bende koşarım hemencik yaa...netimiz yoktu bitanem..özledim sizleri valla..yemek HARİKAAA..
eşim bayılır buna görmesin hemen yap der..eskişehirde suyunu biraz daha fazla koyarak çorbasını yapıyorlar bunun..on kaşık sallıyosun bir kaşık bamya dokuz kaşık su geliyo heheheh..
neyse ellerine sağlık daha mamalarına bakıcam:)))