SOHBET - CHAT

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

17 Ocak 2008 Perşembe

SOĞAN AŞI

Bugün tarifini vereceğim yemek çok eski bir Gaziantep yemeği. Eskiler etini bu kadar bol koyar mıydı bilmiyorum ama annem içine soğan kadar et koydu. Anlayacağınız gibi tarif tamamen anneme ait. Annem çok iyi bir Antep yemekleri aşçısıdır. Kayınvalidesi ve annesinden gördüğü tarifleri başarıla uygular, herkes parmaklarını yer. Ben ise onun küçük bir yamağıyım. Babam kültürüne çok bağlı,damak tadı hala Antep yemeklerini istiyor. Annemde onu hiç kırmaz. Fırsat buldukça bu yemekleri yapar. Tabi benim kızla biraz zor oluyor. Neredeyse düz duvara tırmanacak hiç oturmuyor:)) Uyuduğu zaman hariç:))) Annemde genellikle böyle zamanları seçiyor. Anlayacağınız annem hem iyi bir anne,hem iyi bir eş,hem de iyi bir aşçı. Hem kardeşimle beni büyüttü hem de mükemmel derecede iyi şekilde kızımı büyütüyor. Sabırlı ve öğretici. ANNECİĞiM SANA TEŞEKKÜR EDERİM. Bize kattığın herşey için. Tabi bu sırada babamıda unutmayayım. Onunda kızım üzerinde çok emeği var. Sabrı mükemmel. Tahmin etmediğim kadar sabırlı ve anlayışlı. Hepimizden daha sabırlı. BABACIĞIM SANA DA TEŞEKKÜR EDERİM. Çocuğum sağlıklı ve sevecen büyüyorsa sizlerin sayesinde.
Benim çocuğum prematüre doğdu. 29 haftalık ve 1 kilo doğdu. Çok zorluklar çektik. Ama bu zorluklarda hep benim ailem benim yanımdaydı. Doktorların yaşamaz dediği ve yaşamasına en fazla %15 şans verilen kızım şimdi 2,5 yaşında. Maşallah varlığı ile içimizi ısıtıyor. kızımın üzerlerinde çok büyük emekleri var. Kızımla ilgili detaylı şeyler sonra anlatırım belki. Ama şimdi o günler aklıma geldi ve duygulandım konuyu değiştireyim.
Ya bravo bana konuyu nereden nereye getirdim. ben en iyisi tarife geçeyim. Bu sırada eşim ilk defa yedi ve çok beğendi.



MALZEMELER:

500 gr kuşbaşı et
500 gr arpacık soğan
2 su bardağı nohut
3 diş sarımsak
2 kaşık antep salçası biber
1 kaşık antep salçası domates
tuz,karabiber
1 su bardağı sıvıyağ


YAPILIŞI:

Tencerede et pembeleşinceye kadar kavrulur sonra salçalar kavrulur ve üzerine nohut ve su dökülüp nohut pişmeye yakın temizlenmiş arpacık soğanlar bütün bir şekilde,dövülmüş sarımsak,tuz, karabiber atılır.Eksik suyu tamamlanır ve et,nohut,soğan pişip suyu özlaşene kadar pişirilir.


6 yorum:

. dedi ki...

Selam canimcim:))
Bendeki kek bittiii.
Sendeki sogan asina gelicez artik,canimcim.Eline saglik,süper görüntüde yemek.
Arkadas marifetli olunca,görüntüde süper oluyor iste.
Sevggilerrrr....sevgilerrr...sevgilerr.

NiNo dedi ki...

uyyy ellerine saglik canimcim ne guzel gorunuyor bana diyosun bide sende masallah dokturuyorsun yahu ;)

SOFRAM dedi ki...

Of of soğan aşı harika görünüyor, bol salçalı, etli , bu da bizim ağız tadımıza uygun, kızım arpacık soğanı çok sever, bir de bu şekilde deneyeyim, anneciğinin ellerine sağlık,onların hakları kolay kolay ödenmez...Kızına da allah sağlık sıhhat versin...Yaşadığımız sürece hepimizin başından çok şeyler geçiyor, yeter ki sonu iyi olsun...
Sevgilerimle öpüyorum, ailene de sevgi ve selamlar canım...

Unknown dedi ki...

Harika görünüyor,ellerinize sağlık
Sevgiler..

Melek* dedi ki...

nedir kız böyle güzel bir yeek çok enfess yaaa soğanada baylırım ellerine sağlık

Neş'e dedi ki...

Ayyyyy nasıl severim soğan aşını ve ANTEP yemeklerini. Bir Karadenizli olarak fahri Antepli oldum :)) Elinize sağlık, blogunuza artık hep ziyaret edip bilmediğim Antep yemeklerinin tariflerini alacağım.
sevgilerr