SOHBET - CHAT

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" style="font-size: 11px; width: 377px; font-family: arial; height: 46px;" onclick="focus();select();" name="http://yarisma.hurriyet.com.tr/images/banner.gif" rows="3" cols="14">

10 Ocak 2008 Perşembe

SEBZELİ FIRIN TAVUK

Bu yazıyı yazarken dinlediğim müzikler benim aklımı başımdan aldı götürdü. Ne yazacağımı unuttum. Bu gün annemler geliyor. Bir haftadır Gaziantep'telerdi. Özlemiştik artık. Hele kızımın burnunda tütüyorlar. Durup durup "annane yerde" diyip duruyor. Annemler ne zaman bir seyahate gitse kızım onlarla küsüyor. Konuşmuyor telefonlarına çıkmıyor. Ama bunada ancak 3 gün dayanbiliyor. Ondan sonra telefonu elinden alabilene aşkolsun. Bütün gün olanların deteylı raporunu veriyor.anlatabildiği kadar anlatıyor. Onlar gelene kadar hırçın ve huysuz bir çocuk oluyor. Onlar gelince ise kusmuş alınmış pozları yapıyor. Üzgün duruyor. Kucaklarına çıkınca omzuna yatıyor hiç konuşmuyor. Biraz sonra açılmaya başlıyor.Çen çen konuşmaya başlıyor. Hele birde gelen hediyeleri gördükçe daha mutlu oluyor.Şimdi sizlere annemler gelecek diye yaptığım yemeği anlatayım.



MALZEMELER:

1 bütün tavuk

2 adet patlıcan

4 adet patates

4 adet biber

2 adet soğan

4 adet domates

4 diş sarımsak

2 kaşık antep biber salçası

2 kaşık antep domates salçası

1/2 su bardağı sıvı yağ

1/2 litre su


YAPILIŞI:

Tavukları çeşitli yerlerinden istediğimiz irilikte parçalıyoruz.üstüte yarımay şeklinde doğranmış soğan ve sarımsakları ekliyoruz. Patates,patlıcan,domates ve biberleri küp küp doğruyoruz. Bütün malzemelerin üstüne salçaları koyup sebzeleri ezmeden elimizle karıştırıyoruz. Sonra bir fırı tepsisine alıp suyunu,yağınıve tuzunu ekliyoruz. Üzeri nar gibi kızarıp tauklar pişince servis yapıyoruz.

5 yorum:

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Güzel görünüyor ellerine sağlık.
Sevgiler…

Adsız dedi ki...

Ziyaretin için çok teşekkür ederim.
Dosluğumuza attığımız ilk adım bu olsun İnşallah.Dualarınız için Allah razı olsun.Allahım evladınızı bağışlasın.Arkadaş listemdesiniz her zaman beklerim

Melek* dedi ki...

canım annenlerle görüşmeyince benim oğlumda aneane diye sayıklar:)bu arada hicri yılbaşın kutlu olsun

Adsız dedi ki...

allah kavustursun canimm
kizinin da yanaklarindan öperim
tabak ve sunum cok istah acici gorunuyor
afiyetler olsun

www.yenitadlar.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Sevgili Fulya!!!
Blogcudaki bloguma yalanci beytiye birakmis oldugun yorumun icin tesekkür ederim,ziyaretinize memnun oldum.
Firinda tavuk sevdigim yemekler arasindadir.
Eline saglik,cok güzel olmus.
Antep mutfagini cok severim,hele acili tarifler beni ceker adeta.
Tatlilari anlatmaya gerekte yoktur.
Mutfak kültürü cok zengin bir yöredir antep arkadasim.
SEVGILER,YINE BEKLERIM.